Nezařazené

Viacstupňová starostlivosť o pleť sa stala módnou

  • Ochrana pred žiarením

Súčasne sa odporúča používať kozmetiku s SPF a zamerať sa nielen na UV filtre ako na kozmetiku, ktorá chráni pred UV žiarením. A nato vyplývajú nasledujúce zložky: oxid titaničitý, oxid zinočnatý, oxybenzón, avobenzón. Spomeňme si, že UVA žiarenie má kumulatívny účinok a zrýchľuje foto-starnutie kože.

terapie

  • Ochrana proti znečisteniu

Kozmetika proti znečisteniu má silné miesto v starostlivosti o pleť a je obzvlášť populárna medzi mestskými obyvateľmi. Vzduch, znečisťujúce látky nepriaznivo ovplyvňujú pokožku, preto sa vytvárajú krémy, masky a pleťové vody s antioxidačným účinkom, ktoré neutralizujú negatívne účinky voľných radikálov. Všetky tieto produkty by mali obsahovať zvlhčujúce zložky a také „zelené“ zložky ako zelený čaj, olivy, riasy. Sérum a špeciálne posilňovače sú tiež účinné v boji o čistotu pokožky – zdvojnásobujú účinok všetkých živín v kozmetike.

kráska

  • Viacnásobné čistenie

V segmente čistiacich výrobkov existuje stále viac a viac rôznych textúr a koncept viacstupňového čistenia sa už považuje za normu. Na komplikované čistenie kože sa najskôr používal hydrofilný olej alebo balzam (to malo byť vykonané jemným masírovaním pokožky), potom sa umylo gélom alebo penou, a na konci – čistiaca maska. Tento prístup pomáha čistiť tvár čo najviac a pripraviť pokožku na ďalšie nanášanie hydratačných prostriedkov.

  • Výživný krém

Ďalším hybridom starostlivosti a dekoratívnej kozmetiky je hydratačný krém s miernym tonálnym účinkom. Je vhodný pre tých, ktorí sú silne proti hustým krémom a makeupom, ale napriek tomu chcú skrývať malé chyby, ale nezbavovať pokožku vlhkosti.

krém opalovací

  • Zahrnutie olejov do starostlivosti

Teraz sú oleje vynikajúcim doplnkom výživnej a starnúcej pleti. Dokonca aj pridanie jednej alebo dvoch kvapiek čistého oleja alebo olejového séra do denného krému (alebo na pokožku pred aplikáciou) obnoví ochrannú vrstvu pokožky.