Nezařazené

Najpopulárnejší Youtuber PewDiePie ročne zarobí obrovský balík peňazí


Kto je PewDiePie?
V skutočnom svete vo Švédsku je PewDiePie známy ako Felix Arvid Ulf Kjellberg a narodil sa 24. októbra 1989. Vyrastal v rodine, ktorá ho povzbudzovala, aby získal titul ekonómie na Technickej univerzite Chalmers v Göteborgu.
Mladý Felix sa však nudil svojimi štúdiami, radšej ho bavilo vyrábať filmy, než písať eseje. V roku 2010 vytvoril účet YouTube, najprv pod menom „PewDie“ a po tom, čo stratil prihlasovacie údaje k tomuto účtu, začal znova s ​​novým účtom a na koniec pridal „Pie“ a tým vytvoril meno, ktoré sa čoskoro stalo svetovým fenoménom – PewDiePie.

youtube

Prvé dni videokanálu PewDiePie
Jeho kanál si už od svojho začiatku užil úspech a do konca roku 2011 už mal 60 000 sledovateľov. Spoločnosť MoneyNation odhadla jeho čistú kariérnu hodnotu v službe YouTube a vypočítala, že čistá hodnota PewDiePie kanálu dosiahla v roku 2011 hodnotu 18,7 milióna dolárov.
V roku 2012 dosiahol kanál 1 milión sledovateľov. V tom čase to musel byť obrovský úspech. Časom toto číslo nabralo obrovský vzrast.

marketing

Ďalšie zárobky youtubera
Podľa Money Nation, príjmy PewDiePie v priebehu rokov v službe YouTube predstavovali 114 miliónov dolárov. Zatiaľ čo toto je samozrejme značná čiastka, rozpráva len časť príbehu peňažných zdrojov youtubera.
Okrem iného získal takmer 42 miliónov dolárov z príjmov z predaja tovaru a odhaduje sa, že čisté výnosy z investícií predstavujú 5,8 milióna dolárov. K dispozícii je celá škála tovarových produktov od tričiek až po čiapky a mikiny. Dokonca v roku 2015 napísal a publikoval knihu, ktorá okamžite dosiahla pozíciu číslo 1 u mladých čitateľov podľa New York Times Bestseller List. Taktiež vydal mobilnú hru stiahnutú v obrovských číslach jeho fanúšikmi.
Samozrejme, že táto vysoká úroveň príjmov ho zaradila do najvyššieho daňového pásma, ktorý vo Švédsku dosahuje viac ako 50% ročne.
Odhady Money Nation predpovedajú Felixovi  priemerný mesačný plat 12 miliónov dolárov ročne, čo zodpovedá hodinovej sadzbe za 40-hodinový týždeň vo výške 3 400 dolárov za hodinu. Nie zlé, čo poviete?